Voormalige Postkantoor in Den Haag

Opdrachtgever: 

Van Lochem

Omschrijving: 

Het Glasatelier heeft de vensters in het trappenhuis hersteld en voorzien van een beschermende ontspiegelde beglazing. In 1953 werden plannen opgesteld om het oude postkantoor aan het Kerkplein te vervangen door nieuwbouw. Het project werd in drie fasen uitgevoerd: eerst een vleugel op de hoek van de Torenstraat en het Kerkplein, die in 1959 gereed kwam. Daarna een vleugel aan de Nobelstraat en vervolgens een derde vleugel na sloop van het oude gebouw op de hoek van de Prinsestraat en het Kerkplein. Rijksbouwmeester G. Friedhoff (1892-1970) was de ontwerper. In de jaren ’90 werd het PTT-gebouw gerenoveerd en deels afgebroken. In het pand werden naast het verkleinde postkantoor 97 woningen gerealiseerd. Het complex draagt nu de naam ‘Hof ter Hage’. De glas-in-loodramen van Derk Klaas Boos werden behouden evenals een drie meter hoog beeld van John Raedecker. Het 48 meter lange kunstwerk ‘Metamorphose’ van M.C. Escher, dat de grote lokettenhal sierde, is in 2008 overgebracht naar Lounge 4 op Schiphol.  

Werkzaamheden: 

Voor en na restauratie

www.vriendenvandenhaag.nl