In de twintigste eeuw is er in Nederland veel glas in lood-kunst van hoog niveau gemaakt. U ziet het vaak in bovenlichten, voordeuren, schuifdeuren, kamerdeuren of in de vorm van medaillons. Goed onderhoud is belangrijk om zo de waarde die het glas in lood voor uw woning heeft veilig te stellen. Originele panelen zitten vaak al 70 jaar of zelfs langer op hun plek zonder dat daar ooit onderhoud aan gedaan is.

Vaak is het lood van de panelen versleten, solderingen zijn gebroken, de kit tussen het lood en het glas is verdroogd, waardoor het paneel te weinig onderling verband heeft en ‘uit gaat hangen’. Ook reparaties in het verleden van kapotte ruitjes zijn niet altijd correct gedaan. Er wordt nog al eens een verkeerde soort glas of kleur gebruikt.

Glasatelier Oud Rijswijk heeft zich gespecialiseerd in het oplossen van deze problemen. Oude panelen worden verwijderd, uit elkaar gehaald en vakkundig opnieuw in het lood gezet. Ontbrekende delen kunnen, net zo mooi en origineel als de oude panelen, worden bijgemaakt. Ook gebrandschilderd werk kan zo weer worden aangeheeld of worden toegevoegd.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.